Expeditie bij Stichting Nationaal Fruitpark Ochten

"Jeugd op een recreatieve manier informatie overbrengen"

De leerlingen van Helicon VMBO Kesteren zijn  op expeditie gegaan. Het Nationaal Fruitpark werd met een bezoek vereerd. Kennismaken met de regio, en de regionaal zo belangrijke fruitteelt is de kernboodschap van de expeditie. Helemaal in de sfeer van Expeditie Tuinbouw is er voor alle leerlingen iets te halen op het Nationaal Fruitpark.

 

De leerlingen hebben hun expeditie voorbereid in de lessen praktische sectororiëntatie op school. Deze lessen maken deel uit van het Loopbaanoriëntatieprogramma dat de school verzorgt. Breed kijken naar de mogelijkheden die bedrijven bieden, verkennen en herkennen maar vooral enthousiast worden voor tuinbouw is hierbij belangrijk.

De leerlingen doen in de voorbereiding veel zelf, overleggen met ouders en in hun omgeving en krijgen zo een beeld. De ondernemer, Floor Peters, geeft concrete voorbeelden horend bij zijn bedrijf. "Met kinderen werken, ja hoor wij geven ook kinderfeestjes namelijk". "Ik weet al heel veel over fruitbomen meneer, kan ik ook cursus geven hier" vraag Jan. Ook hier een bevestigend antwoord, ja er wordt ook cursus gegeven op het nationaal Fruitpark.

Wil je de reactie van Jan graag zien? Klik even hier voor de filmpjes.

Verbazing en enthousiasme is wat je ziet bij de leerlingen, ik kan hier in de toekomst echt iets gaan doen. Een enthousiasmerende manier van werken, bij uitstek geschikt om leerlingen kennis te laten maken met tuinbouw!

 


 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA