Expeditieverslagen
 
Helicon Nationaal Fruitpark
O.R.S. Lek en Linge
19-04-2016 Excursie Groen
Cambium College
« afbeelding 1 van 12 »
 
Thursday 15 October 2020

Hartverwarmende reacties op appeluitdeelacties van boeren en tuinders

13 oktober 2020 - Boeren en tuinders deelden vandaag tienduizenden appels op vele locaties in Nederland.

Zo gingen boeren en tuinders langs bij onder andere verzorgingshuizen, woongroepen, ziekenhuizen, de voedselbank en scholen. De reacties waren hartverwarmend: "Fruit is een mooi product om weg te geven aan onze klanten. Zorgen voor een gezonde voeding is heel belangrijk, zeker in deze tijd. Dus we waarderen enorm dat de boeren en tuinders op deze manier ons helpen.”

"Juist ouderen, zieken of hulpbehoevenden hebben het moeilijk in deze tijd en daarom wilden we iets positiefs voor hen doen”, zegt Dirk Bruins, voorzitter LTO Noord. "We verbinden zo op een positieve manier de agrarische sector met burgers en consumenten en we kunnen tegelijkertijd laten zien en vertellen wat de agrarische sector voor de lokale gemeenschap betekent.”

LTO Noord, LLTB en ZLTO, belangenverenigingen van boeren en tuinders, initiatiefnemers van de uitdeelactie, willen Nederlanders de waarde van onze boeren en tuinders laten zien en proeven. Want juist nu is gezond en betaalbaar voedsel belangrijk voor ons allemaal.


Bron: LTO Noord, 13-10-2020 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA