Durf jij ook op expeditie naar een tuinbouwbedrijf?

Weet jij wat er eigenlijk in die grote glazen kassen bij jou in de buurt gebeurt? Of hoe donker het kan zijn in een champignonbedrijf? Dat je heel goed kunt verdwalen in een bomenkwekerij. En wat je allemaal nog meer kunt doen met fruit, behalve opeten?

Met Expeditie Tuinbouw ga je naar een bedrijf bij jou in de buurt. Elk tuinbouwbedrijf is weer anders, hier kun je zien welke bedrijven er mee doen. Natuurlijk weet elke tuinder hoe hij zijn product moet kweken. Maar daarnaast gebeurt er nog veel meer op zo'n bedrijf. Er is techniek nodig om alles draaiend te houden, producten moeten verkocht worden, er wordt leiding gegeven en de administratie moet perfect op orde zijn. Maakt niet uit wat je interesse is, op een tuinbouwbedrijf valt er altijd wat te ontdekken voor je. 

Hoe werkt het?

Jouw school neemt het initiatief. Zij nemen contact op met Marcel Blommert of John Blom van Helicon Opleidingen. Je school ontvangt van hen alle informatie die ze nodig hebben om een goede Expeditie op te zetten. Zij kunnen jullie ook helpen om een geschikt tuinbouwbedrijf in de buurt te vinden. Vervolgens maakt de school een afspraak met het tuinbouwbedrijf over wanneer en hoe vaak er een Expeditie georganiseerd kan worden. Jullie hebben alle vrijheid om een geschikt moment te kiezen.

Het gaat om jou

Natuurlijk is het leuk om een keer een tuinbouwbedrijf te bekijken. Je doet weer eens een dagje wat anders. Maar daar gaat het niet om. Door te kijken op een tuinbouwbedrijf leer je wat van jezelf. Namelijk wat je wel en wat je niet leuk vindt. En dat is precies de bedoeling. Aan het eind van de dag weet je veel beter wat je wel en niet op zo'n bedrijf zou willen doen. Ontdekken wat jij graag voor werk zou willen doen, daar gaat het ons om! Weten wat jij wilt is belangrijk voor de keuze van je vakkenpakket en je vervolgopleiding. Een mooie oriëntatie op jouw loopbaan dus! Meer informatie, klik hier even door.


Maak een filmpje en win

Aan het eind van de dag maak je een kort filmpje waarin je op een ludieke manier uitlegt wat jij het meest aantrekkelijke werk op het tuinbouwbedrijf vindt. Je mag dit filmpje alleen maken, maar ook met een groepje. De vorm maakt niet uit. Het kan een kort toneelstukje zijn of een gedicht dat je voorleest. Maar misschien ben je zo creatief dat je er een spannend expeditieverslag van maakt. Die keuze is aan jou.

Dat filmpje kun je hier uploaden. Elk jaar wordt het filmpje met de meeste hits gekozen tot winnaar van Expeditie Tuinbouw.  Je weet natuurlijk zelf wel hoe je er voor kunt zorgen dat jouw filmpje de meeste hits krijgt..
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA