Helicon VMBO Kesteren

Industrieweg 4
4041 CR Kesteren
(0488) 48 13 10
 
 

Over VMBO

Helicon VMBO Kesteren is een kleine, overzichtelijke school. Je voelt je er snel thuis! Naast de “gewone” vakken zoals Nederlands en Wiskunde, is er veel aandacht voor planten en dieren. Met een diploma van Helicon VMBO Kesteren kun je alle richtingen op!

 

De meeste leerlingen stromen door naar het MBO. Ze volgen opleidingen in de sectoren Groen, Zorg & Welzijn, Techniek of Economie. En heb je wat extra begeleiding nodig?  Ook dan is Helicon VMBO Kesteren heel geschikt!

 

Het Onderwijs

Helicon VMBO Kesteren biedt VMBO onderwijs aan op Basis, Kader, Gemengd en Theoretisch niveau. Uiteraard is er de mogelijkheid voor extra ondersteuning, voor leerlingen die hier behoefte aan hebben. Leerlingen kunnen in aanmerking komen voor LWOO en/of persoonlijke begeleiding door de RT-er of Orthopedagoog. Ook zijn er voor alle leerlingen extra ondersteuningslesse in Taal en Rekenen. Binnen het onderwijs is veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling en interesses van de leerlingen. Het bekwame en gemotiveerde docententeam probeert in elke leerling het beste naar boven te halen.

 

Naar Buiten!

De leerlingen van Helicon werken veel buiten de school. Er is een prachtige schooltuin waarin een deel van de lessen wordt gegeven. Ook is er een kas en een dierlokaal. Naast de normale lessen op school is er volop ruimte voor excursies, stages en mooie projecten.  
BLIJF OP DE HOOGTE VIA