werkblad 1 'Zoek en Vind'

Doel van dit werkblad is dat leerlingen er achter komen wat ze al weten over de tuinbouw in hun leefgebied (regio). Wat wordt er geteeld, welke beroepen kun je uitoefenen, welke bedrijven zijn er zijn vragen die je hierbij kunt stellen. Daarnaast wordt duidelijk dat er voor iedereen iets te doen is in de tuinbouw. Dus ook als je geïnteresseerd bent in techniek, handel, administratie etc.


Werkblad 1 'Zoek en Vind' voor de docent

Werkblad 1 'Zoek en Vind' voor de leerling


werkblad 2 'Loop en Leer'

Doel van dit werkblad is dat de leerling op onderzoek uitgaat. Welk werk op een tuinbouwbedrijf zou bij hem of haar kunnen passen? De leerlingen bereiden zich voor door vragen te bedenken, telefoon, camera, pen en papier mee te nemen voor het verslag. En, niet te vergeten, een lach op het gezicht!

Werkblad 2 'Loop en Leer' voor de docent

Werkblad 2 'Loop en Leer' voor de leerling


werkblad 3 'Vertel en Evalueer'

De leerlingen zijn op expeditie geweest, het was een ontdekkingsreis door een mooi tuinbouwbedrijf.  ze hebben hard gewerkt, veel ontdekt en gaan dit nu verwerken. Er is een verslag geschreven én de leerlingen hebben een selfie gemaakt; een foto of een kort filmpje waaruit direct blijkt hoe de leerling zichzelf ziet werken in de tuinbouw.

 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA